26 Aralık 2018 Çarşamba

AJURLU ETOL _HAPSALU SHAWL

Merhaba Sevgili Hanımlar
 Yapılışını sizlere hem şemalı, hem de videolu anlatığım  güzel bir etol, diğer adı ile hapsalu şalımız var. Şema okumayı bir çoğumuz biliyor olabiliriz bilenler direk şema ile örmeye başlaya bilirler. Ama bilmeyenler için videolu bir şekilde kartı nasıl öreceğinizi anlattım. Etolumüzün şemasında bazı terimler mevcut, kullanılan terimlerin ne anlama geldiğini hemen alttaki anahtarda bulabilirsiniz.

 Dikdörtgen şal modeli bittiğinde diğer örgü ve şal modellerinde de uygulayabileceğiniz  daha önce burada videolu bir şekilde anlattığım gibi şal gerdirme işlemi yapabilirsiniz. Ben bu tekniği tüm şallarımda uyguluyorum. Gerdirme işlemine ek olarak kuruduktan sonra bol buhar vererek, yerinden kaldırmadan ve bastırmadan ütüde yapmalısınız. Bu işlem şalınızın uzun yıllar boyunca bozulmadan kullanmanzı sağlayacaktır. Her yıkamada gerdirme yapmanız GEREKMEZ. Çeyiz hazırlığında olanlar için de çok zarif  şiş örgü şal modellerini kanalımdan birçok ücretsiz tarife ulaşabilirler. Örgü şal modelleri ve yapılışlarını şemalı olarak vermeye devam edeceğim. Bu tariflere BURADAN  şemaları ile birlikte ulaşabilirsiniz.

Ajurlu Dikdörtgen Şal Nasıl Yapılır?

Anlattığımız modelin ölçüleri yaklaşık olarak 60 x 160 cm ölçülerinde. Siz istediğiniz uzunlukta örebilirsiniz. Angora iplik ve 3,5 veya 4mm misinalı şiş kullanılmıştır.
Modeli 4 desenden olşsun istiyorsanız 87 ilmek atarak başlayın. Başlangıç kısmı için 4 veya 5sıra haroşa örgü modeli örelim. Model kısmına geçtiğimizde kenar kısımlar için 5 er ilmek düz olarak örelim. Modelimiz nuplarla zenginleştirilmiş modelimizde kullanılan nup yapımını yine kanalımda ayrıntılı bir şekilde bulabilirsiniz. Daha sonra aşağıda sizler için paylaştığım şemayı  10 kez tekrar edelim. Son olarak da 4 veya 5 sıra kenar haroşesini örüp bitirelim. Ve en son iyice ıslatıp örgü gerdirme işlemi yapalım.



1 yorum :

1 yorum :

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.