22 Mart 2019 Cuma

DİKİŞSİZ ( 0-6 ) AY BEBEK PATİĞİ AÇIKLAMASI





Merhaba sevgili anne adayları ya da anneler mi desem?
  İlk defa anne olacaksınız ve sizler bebeğiniz için neler yapacağınızın planları içerisinde her gün yeni örgü modellerine bakıyor, bebek bakımı ile ilgili konular araştırıp okuyorsunuz.  
  
  Cilt bakımında dikkat edilecek noktalardan, ne kadar aralıkla bebeğe anne sütü verilmedire, yeterliliği nasıl anlaşılırdan, ne sıklıkta banyo  yapılmalıdıra, giysileri nasıl olmalı ve ne ile yıkanmalıya kadar birçok sorunuz var ve bunlara cevap arıyorsunuz.

 Cilt bakımı ve hijyen önemli bir konudur ve  annelere önemli görevler düşer. Yenidoğan bebeklerin cildi çok hassas ve incedir. Kolayca zedelenebilir ve bu durum bebek için enfeksiyon riski oluşturur. Doğumu takip eden günler içinde bebek cildi kuru bir hal alabilir, soyulabilir. Bu dönemde nemlendirici, bebe yağı veya losyonların kullanımı uygun olur. Bebe yağları ıslak cilde sürülerek uygun nemlenme sağlayabilirler. 

 Bebeğin banyo suyu sıcaklığı 36-37 derece, ortam ısısı 24-25 derece olmalıdır. Banyo öncesinde tüm eşyalar hazırlanmalı, bebeğin üşümesi önlenmelidir. Banyo, bebek doyurulmadan yaptırılırsa kusma açısından daha güvenli olur.Akşamüstü banyoları geceyi daha rahat geçirmelerini sağlayabilir. Banyoda kullanılacak şampuan ya da sabunlar, doğrudan bebeğe sürülmemeli, bir sünger ya da elde köpürtülmelidir.

Bebek kıyafetleri bebeğin hassas cildini rahatsız etmeyecek pamuklu kumaşlardan olmalıdır. Bebeğe giydirilen bebek örgülerinde kullanılan iplerin tüylü olmamasına, anti alerjen olmasına dikkat edilmelidir.

Evet hanımlar bu kadar yenidoğan bakımı ile ilgili bilgiler paylaştıktan sonra gelelim patiğimizin yapımına.

 Patiğimiz, tamamen dikişsiz olarak tasarlanmış, 9 ilmek ile ön banttan başlayarak gerekli yerlerde arttırma ve eksiltmelerle sıfır dikişle, videomda anlattığım şekilde patiğimizi örebilirsiniz.
 Kız ve erkek çocukları için uygun bir model. İstenilen şekilde süsleyerek daha sevimli hale getirilebilir.
 Bebek patiği nasıl yapılır?
Yeni doğan bebek patiği nasıl yapılır? 
Yenidoğan bebek patiği sayıları kaç olmalı gibi sorularınızın cevaplarını bu videoda bulabilirsiniz.













Yenidoğan bebek yeleği yapımını yine aşama aşama YouTube kanalımda  sizler için anlattım

Yenidoğan bebek yelaği açıklması için de alttaki linke tıklayabilirsiniz. 

 https://www.youtube.com/watch?v=xqaZq2cVQME










 Gülay'ın Örgü Günlüğü Youtube kanalında ve www.gulaykosen.com da yayınlanan tüm görseller ve içerik Gülay Kösen'in yazılı izni olmaksızın kopyalanamaz, çoğaltılamaz, iletilemez, işlenemez, hiçbir formatta dağıtılamaz, yayınlanamaz ve sair şekilde kullanılamaz. Haksız kullananlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.


Gülay'ın Örgü günlüğüne Abone olmayı unutmayın



WEB SITESI:  www.gulaykosen.com a ABONE olmayı unutmayın..
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/gulay_kosen
FACEBOOK: https://www.facebook.com/GulayKosengulayinorgugunlugu
PİNTEREST :https://tr.pinterest.com/GulayKosengulayinorgugunlugu/
YOUTUBE:    https://www.youtube.com/channel/


Adreslerinden takip edebilirsiniz...





















Hiç yorum yok :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.