20 Şubat 2020 Perşembe

Meşhur Ajurlu Örgü Modeli Nasıl Yapılır ?


Merhaba Sevgili Hanımlar yapımını birçok yerde aradığınız bu güzel #ajur lu modelin açıklamasını sizler için hazırladım.
Kanalım da daha farklı #ajurluörgümodelleri #kolayşalaçıklamaları #dikdörtgenşal modelleri #beşşisdantelaçıklamaları ve #anneyekleri nde #gelinyelekleri nde #bebekörgüleri nde kullanabileceğiniz bir çok #kolayörgümodelleri ni bulabilirsiniz.

  Modelimiz 6 ilmek ve katlarına kuruluyor yani modelinizi örgünüze uygularken 6 ilmekle katlarında şişinize ilmek alıyorsunuz ve her 4 sırada bir model kendine tekrar ediyor. Yapımı oldukça kolay, sadece yapmanız gereken sağa ve sola kesmeleri videoda anlattığım şekilde, farklı biçimde yapmak.

 Bu modeli #etol lere de uygulayabilirsiniz.#Dikdörtgen #şal lara yakışabilecek bir model. Dikdörtgen şal modeli bittiğinde diğer örgü ve şal modellerinde de uygulayabileceğiniz daha önce kanalımda videolu bir şekilde anlattığım gibi şal gerdirme işlemi yapabilirsiniz. Ben bu tekniği tüm şallarımda uyguluyorum. Gerdirme işlemine ek olarak kuruduktan sonra bol buhar vererek, yerinden kaldırmadan ve bastırmadan ütüde yapmalısınız. Bu işlem şalınızın uzun yıllar boyunca bozulmadan kullanmanzı sağlayacaktır. Her yıkamada gerdirme yapmanız GEREKMEZ. Çeyiz hazırlığında olanlar için de çok zarif şiş örgü şal modellerini kanalımdan birçok ücretsiz tarife ulaşabilirler. Örgü şal modelleri ve yapılışlarını şemalı olarak vermeye devam edeceğim.

 Bu tariflere www.gulaykosen.com dan şemaları ile birlikte ulaşabilirsiniz.
Ajurlu Dikdörtgen Şal Nasıl Yapılır? Anlattığımız modelin ölçüleri yaklaşık olarak 60 x 160 cm ölçülerinde. Siz istediğiniz uzunlukta örebilirsiniz. Angora iplik ve 3,5 veya 4mm misinalı şiş kullanılmıştır. Modeli 4 desenden olşsun istiyorsanız 87 ilmek atarak başlayın. Başlangıç kısmı için 4 veya 5sıra haroşa örgü modeli örelim. Model kısmına geçtiğimizde kenar kısımlar için 5 er ilmek düz olarak örelim. Modelimiz nuplarla zenginleştirilmiş modelimizde kullanılan nup yapımını yine kanalımda ayrıntılı bir şekilde bulabilirsiniz. Daha sonra aşağıda sizler için paylaştığım şemayı 10 kez tekrar edelim. Son olarak da 4 veya 5 sıra kenar haroşesini örüp bitirelim. Ve en son iyice ıslatıp örgü gerdirme işlemi yapalım.
Hiç yorum yok :

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.